2010-10-22 15:23:43• hírek • Szatmar.ro

Első győzelmére hajt a VSK

Három győzelemmel kezdte a szezont a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda csapata, a lányok játéka azonban sok esetben komoly kívánni valót hagyott maga után. A Temesvár, a Kolozsvár és a Gyulafehérvár után az első mértékadó erőpróba szombaton vár Dan Fleseriu edző csapatára, mivel a lányok 18 órai kezdettel Sepsiszentgyörgyön lépnek parkettre. Ott, ahol még soha nem tudtak nyerni.

„Mi még soha nem nyertünk a sepsiszentgyörgyi csarnokban, és szeretnénk megszakítani ezt a negatív sorozatot. A sepsiszentgyörgyieket ismerjük, tiszteljük és tartunk is tőlük, de természetesen nem megyünk feltett kézzel. Mindenképpen jó játékot akar nyújtani a csapat, nem mint legutóbb Kolozsvárral, mikor csak az első félidő volt elfogadható. Akkor a szünetben Fleşeriu edző már a szentgyörgyi meccsről beszélt a lányoknak, akiket ez agyilag megzavart, és nem tudtak tovább összpontosítani, ez pedig a gyenge teljesítményhez vezetett. Attól már csak jobban lehet kosarazni, de amúgy is az erős csapatok ellen jobban tudnak koncentrálni a lányok. Mindenesetre a lányokban nincs nagy stressz, ha ki is kapunk, ez a vereség nem fog számítani a rájátszásban, az alapszakasz végén törlődnek az eredmények", mondta Éles Péter menedzser.


A VSK mindig nagy csatákat vívott a Sepsiszentgyörggyel
A VSK mindig nagy csatákat vívott a Sepsiszentgyörggyel


A székelyföldi együttes szintén hibátlanul kezdte a szezont,eddig 75-56 arányban verte a Temesvárt, 90-50-re a Gyulafehérvárt, 86-48-ra a Kolozsvárt és 76-35-re a Nagyváradot. A szentgyörgyiek az elmúlt három évben egyaránt a dobogón végeztek, és erre idén is minden esélyük megvan, sőt, a Targoviste csődje után az arany egyik első számú esélyesévé léptek elő. Alapcsapatukat a Vass, Părău, Vescan, Ardeleanu, Huţanu, Bors, Terglav Tratsiak hetes alkotja, közülük Huţanu az elmúlt években Franciaországban szerepelt, Tratsiak pedig fehérorosz nemzetiségű, de horvát állampolgár.

A osztály, 5. forduló, ésszaknyugati csoport:
Sepsiszentgyörgyi LMK Sepsi BC-Szatmárnémeti VSK
Temesvári BCM Bega Danzio-Nagyváradi U CSM
Kolozsvári U-Aradi BC ICIM
A Gyulafehérvári CSU LPS áll

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: